Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΕΤΟΙΜΕΣ ΑΡΜΑΤΩΣΙΕΣ SURFCASTING ΑΠΟ ΤΗΝ TOP ONE



Η εταιρεία Top One στην σειρά των προϊόντων της διαθέτει έξι νέες έτοιμες αρματωσιές για ψάρεμα surf casting. Είναι κατασκευασμένες από ποιοτικά αξεσουάρ και καλύπτουν όλες τις γνωστές αρματωσιές που χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη.  Έτσι έχουμε την No Limits με μάνα 0,40mm/150cm, παράμαλλο carbon 0,28mm/100cm εφοδιασμένο με δύο μαλακές φωσφορούχες χάντρες και αγκίστρι Aberdeen No 2 , την Rock &Beach με μάνα 0,45mm/120cm,2 παράμαλλα carbon 0,30mm/60cm και 30cm εφοδιασμένα με δύο αγκίστρια Chinu  No 3, την Distance με μάνα 0,45mm/120cm, παράμαλλο carbon 0,30mm/100cm εφοδιασμένο με βαρίδιο και floater και αγκίστρι Aberdeen No 2, την Wave Rider με μάνα 0,40mm/120cm,2 παράμαλλο  carbon 0,28mm/100cm εφοδιασμένο με δύο αγκίστρια Chinu  No 3 και Νο 6, την Snap &shoot με μάνα 0,40mm/120cm, παράμαλλο carbon 0,28mm/100cm και αγκίστρι Chinu  No 3 και την Simplicity με μάνα 0,40mm/150cm, παράμαλλo carbon 0,28mm/100cm και αγκίστρι Chinu  No 3. Θα τις βρείτε στα καταστήματα shimano Shop.

ΤΕΧΝΗΤΑ BUBBLE POPPER ΑΠΟ ΤΗΝ RIVER2SEA


Πρόκειται για τεχνητά δολώματα που όταν κινούνται δημιουργούν αναταραχή στην επιφάνεια της θάλασσας, με αποτέλεσμα να προκαλούν το ένστικτο των κυνηγάρικων ψαριών. Ατό οφείλεται στην μοναδική σχεδίασή τους, καθώς διαθέτουν κοφτή ίσια πρόσοψη με σχισμές για να περνάει το νερό.

Επίσης διαθέτουν έντονα χρώματα, τρισδιάστατα μάτια και φτερά. Είναι εφοδιασμένα με πολύ ανθεκτικές σαλαγκιές της εταιρείας Daichi και θα τα βρείτε σε όλα τα καταστήματα Shimano shop στα μεγέθη 3,5cm/4gr – 4,5cm/4,5gr – 6,5cm/7gr και τέσσερα διαφορετικά χρώματα. Είναι όλα τους δοκιμασμένα με πάρα πολύ θετικά αποτελέσματα.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΕΣ ΜΟΛΥΒΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ASSO


Η σημαντικότερη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε κατά την άσκηση των τεχνικών surfcasting και rock fishing είναι το σκάλωμα του βαριδίου και το πώς θα ανακτήσουμε την αρματωσιά μας με τις λιγότερο δυνατές απώλειες. Αυτή την λύση έρχεται να μας την δώσει ο ιδιαίτερα ποιοτικός και λειτουργικός απελευθερωτής μολυβιού της εταιρείας Top One, προϊόντα της οποίας εισάγονται στην χώρα μας αποκλειστικά από την εταιρεία Αφοί Κασάμπαλη και μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα καταστήματα Shimano Shop.

Πρόκειται για ένα σύνδεσμο μεταξύ μολυβιού και αρματωσιάς που απελευθερώνει το μολύβι κατά την επαφή του με το νερό, έχοντας πλέον ως μοναδική συγκράτησή του ένα κομμάτι λεπτής πετονιάς που θα έχουμε δέσει ανάμεσα στο μολύβι και τον απελευθερωτή. Στην περίπτωση που θα σκαλώσει το μολύβι μας στον βυθό με ένα απότομο τράβηγμα του καλαμιού, θα σπάσει το λεπτό τμήμα της πετονιάς και θα ανακτήσουμε την αρματωσιά μας και πολύ πιθανό και κάποιο ψάρι που θα έχουμε πιάσει. Έχει δοκιμαστεί και δουλεύει τέλεια.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΕΤΟΙΜΕΣ ΑΡΜΑΤΩΣΙΕΣ MORIGEN


 Για σας που θέλετε εύκολα και απλά να απολαμβάνετε το αγαπημένο σας χόμπι η εταιρεία των Αφών Κασάμπαλη διαθέτει τις μοναδικές χειροποίητες αρματωσιές morigen που τις διακρίνει η ποιότητα και η αξιοπιστία. Κατασκευασμένες με τα πιο ποιοτικά υλικά όπως είναι τα αγκίστρια Morigen και η πετονιά Sakana, είμαστε σίγουροι ότι θα βρουν μια μόνιμη θέση στο βαλιτσάκι σας. Για να μπορείτε εύκολα να επιλέγετε την αρματωσιά που σας ταιριάζει σε κάθε συσκευασία αναγράφεται ο κωδικός του αγκιστριού καθώς και το νούμερό του, όπως επίσης και η διάμετρος της μάνας και του παράμαλλου. Διατίθενται στους παρακάτω κωδικούς και σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή, 1070Β σε νούμερα 2,4,5,6 και 7. 624ΒΝ σε νούμερα 1,2,3,4,5,6 και 8. 634ΒΝ σε νούμερα 1,2,3,4,6 και 8.

ΝΕΕΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ RIVER2SEA



Η εποχή που διανύουμε είναι κατάλληλη για το ψάρεμα του καλαμαριού. Οι νέες καλαμαριέρες της Αυστραλέζικης εταιρείας River 2 sea  Naivy squid hook και Tempt squid hook είναι φτιαγμένες για να κολυμπάνε με μεγάλη φυσικότητα. Η απαλή κίνησή τους μοιάζει με ζωντανό ψαράκι ενώ όταν δεχτούν την επίθεση οι αιχμηρές ακίδες γραφίτη, που είναι χημικά επεξεργασμένες θα συγκρατήσουν το θήραμα μέχρι να το ελευθερώσετε. Έχουν μεγάλη απόδοση στο ψάρεμα του καλαμαριού και της σουπιάς. Σε σχήμα γαρίδας και σε χρωματισμούς που ξετρελαίνουν τα καλαμάρια θα έχετε σίγουρα  αποτελέσματα και τέλεια καρφώματα με τις αιχμηρές ακίδες που διαθέτουν.

ΤΑ ΨΑΡΑΚΙΑ ΤΗΣ RIVER2SEA


Η εταιρεία River 2 sea Australia Pty Ltd  έχει δημιουργηθεί στην Αυστραλία το 1998 με σκοπό να αναπτύξει, να κατασκευάσει και να προωθήσει στην αγορά διάφορους τύπους ψαρέματος και ιδιαίτερα στην Ανατολική Ασία, στην Αυστραλία, την Νέα Ζηλανδία και στα νησιά του νότιου ειρηνικού, πάντα με την υπογραφή της River 2 sea. Πρόσφατα επέκτεινε ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές της, φτάνοντας και στην χώρα μας, χάριν στην συνεχώς αναπτυσσόμενη εταιρεία των Αφων Κασάμπαλη η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της ερασιτεχνικής αλιείας, εισάγοντας στην χώρα μας προϊόντα ποιοτικά και δοκιμασμένα για την αντοχή τους την αξιοπιστία τους και την αποτελεσματικότητά τους. Τα τεχνητά δολώματα της εταιρείας river 2 sea είναι αποτέλεσμα πολυετούς συνεργασίας ειδικών ψαράδων με τους μηχανικούς της εταιρείας, που κατάφεραν ακούγοντας τις ανάγκες και τις προτάσεις των ψαράδων αυτών να δημιουργήσουν μοναδικές και καινοτόμες ιδέες οι οποίες ταιριάζουν τέλεια στις ανάγκες των μοντέρνων ερασιτεχνών ψαράδων. Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη στην τεχνολογία βαφής σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα των γιαπωνέζικών αγκιστριών Daiichi και τον αληθοφανή σχεδιασμό τους κατάφερε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να απολαμβάνει την υπέροχη φήμη στην διεθνή και τοπική αγορά. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικά από τα τεχνητά της εταιρείας river 2 sea και σας τα παρουσιάζουμε. Όλα τα τεχνητά διατίθενται σε μία μοναδική συσκευασία που θα σας εξυπηρετήσει τόσο στην μεταφορά όσο και στην αποθήκευση των τεχνητών σας.
Midive minnow


Το Midive minnow έχει κατασκευαστεί να είναι σκληρό και να παραμένει έτσι ώστε το ψάρι να χάνει την επιφυλακτικότητά του. Το Midive minnow ρίχνεται μακριά και φαίνεται πολύ αληθινό. Πολλά είναι τα είδη των ψαριών που δεν μπορούν να αντισταθούν στην προκλητική δράση του Midive minnow. Διατίθεται σε μήκη 8, 12.5, 14 και 18 cm και σε αντίστοιχα βάρη 9, 23.5, 50  
Jerky minnow

Αυτή η έκδοση του τεχνητού είναι για ρηχά νερά. Μια ζωηρή ανάκτηση με τον μηχανισμό του καλαμιού ή με την μύτη του καλαμιού κάνει το τεχνητό να φαίνεται πιο ζωντανό και συχνά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν δόλωμα αντίδρασης. Η μετακινούμενες μπίλιες που έχει στο εσωτερικό του κάνουν εύκολη την μεταφορά του βάρους του, δίνοντάς σας την δυνατότητα για μακρινά και ακριβή πετάγματα δίνοντας τέλος στα αποτυχημένα πετάγματα όπως συχνά συμβαίνει με άλλα μακριά και λεπτά τεχνητά δολώματα. Διατίθεται σε μήκος 10 cm με βάρος 11.8 gr και action από 0 έως 1 m.
Sock minnow

Το  Sock minnow παρέχει στον ερασιτέχνη ψαρά ένα τεχνητό δόλωμα με πάρα πολύ καλή αντίδραση μέσα στο νερό μη διαφέροντας καθόλου από τα ψάρια της θάλασσας. Αυτές οι μικρές ραβδώσεις που έχει πάνω του το ψάρι το κάνουν να μοιάζει σαν αληθινό. Διατίθεται σε μήκη 8.5 και 9.5 cm με βάρος 7 και 7.2 gr αντίστοιχα και action από 0 έως 1 m.
Baby minnow

Είναι ένα τεχνητό που μοιάζει ζωντανό και φτάνει στο μέγιστο βάθος των δύο μέτρων σε πολύ λίγο χρόνο. Το σώμα του περιέχει τέσσερις  κόκκινες κουκκίδες, οι οποίες με την κίνηση του τεχνητού παράγουν αντανακλάσεις και προσελκύουν περισσότερο τα ψάρια. Ένα τέλειο τεχνητό για την συρτή ή για το Spinning. Διατίθεται σε μήκος 5 cm με βάρος 2.5 gr και action από 0 έως 0,5 m.
 TARGET minnow 


Το Target minnow είναι ένα εξαιρετικά λεπτό τεχνητό δόλωμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με λεπτές πετονιές όταν το νερό είναι εξαιρετικά καθαρό ή ρηχό. Τέλεια ισορροπημένο, εφοδιασμένο με δύο σαλαγκιές Daiichi και με ολογραφικά μάτια σε συνδυασμό με τον κροταλίζον θάλαμο που μεταδίδει ηχητικά κύματα διαμέσου του νερού κάνει τα ψάρια να χάνουν όλη την προσοχή τους και να επιτεθούν στο τεχνητό. Διατίθεται σε μήκος 6,5 cm με βάρος 3,8gr και action από 0 έως 0,5 m και σε μήκος 9cm, με βάρος 5,5gr και action από 0 έως 0,8m. Η ιδιότητα που τα χαρακτηρίζει είναι  το Floating πράγμα που το κάνει ιδανικό τόσο για την ελαφριά συρτή όσο και για το spinning.
SEA minnow
Το sea minnow είναι εφοδιασμένο με ιδιαίτερα ανθεκτικά στο αλμυρό νερό,   αγκίστρια  Daiichi και είναι σχεδιασμένο για αποτελεσματικό ψάρεμα στα ρηχά νερά. Μια γρήγορη ανάκτηση κάνει το sea minnow να φαίνεται πιο ζωντανό και να προκαλεί πιο ουσιώδεις επιθέσεις. Τα μάτια του είναι τρισδιάστατα και τα βράγχια ανάγλυφα προσδίδοντας μια πιο ρεαλιστική παρουσία στο νερό. Διατίθεται σε μήκος 12cm, με βάρος 17,5 gr και με action από 0 έως 1,5m.

DOWNSIDER MINNOW

Οι επιτυχημένες εξορμήσεις με τα τεχνητά της αυστραλέζικης εταιρείας river2sea έκαναν τα τεχνητά αυτά να αδειάζουν από τα ράφια των καταστημάτων, κάτι που ξεπέρασε τις προσδοκίες του αντιπροσώπου τους. Το νέο τεχνητό είναι το βαθύτερο τεχνητό για αλμυρό νερό δόλωμα, χάρις στο μοναδικό τρόπο κατασκευής του, την μεγάλη του γλώσσα, τα αληθοφανή του χρώματα και τον ρεαλιστικό τρόπο πλεύσης, όπου καταφέρνει να παρουσιάσει ένα φαινομενικά αληθινό ψάρι σε βάθος 8 μέτρων χωρίς την βοήθεια καταβυθιστή. Εφοδιασμένο με τις ποιοτικές σαλαγγιές Daichi, με μήκος 15cm και βάρος 52 gr είναι ένα ιδανικό τεχνητό για μεγάλα και μεσαίου μεγέθους ψάρια που δεν ανταποκρίνονται στα επιφανειακά δολώματα.
SEABASS MINNOW

Τα νέα αυτά καταπληκτικά ψαράκια  ήρθαν να αλλάξουν τα δεδομένα στην τεχνική της συρτής. Έχουν σώμα που κάνει ιριδισμούς και λάμψεις μέσα στο νερό προσελκύοντας τα ψάρια κυνηγούς όπως το λαβράκι, το γοφάρι, την συναγρίδα, τον κυνηγό κ.λ.π. Το κόκκινο κεφάλι και τα κόκκινα μάτια παρουσιάζουν το ψάρι σαν τραυματισμένο κι έτσι τα ψάρια ορμούν πιο εύκολα. Διατίθενται με πλαστική γλώσσα που ρυθμίζει ικανοποιητικά την πλεύση και τρεις ανοξείδωτες σαλαγγιές για τέλειο κάρφωμα σε μήκος 11,5 cm και σε βάρος 14 gr.






ΝΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ASSIST HOOK ΑΠΟ ΤΗΝ VARIVAS



Το νέο συμπαγές νήμα δεσίματος αγκιστριών της Varivas έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των ψαράδων που ασχολούνται με την τεχνική του jigging. Πρόκειται για ένα ανώτερης ποιότητας νήμα ειδικά κατασκευασμένο για τις δύσκολες συνθήκες της θάλασσας που προορίζεται για την κατασκευή των assist hook.Χρησιμοποιώντας το κανείς με τα αγκίστρια Varivas  θα έχει ένα πολύ αποτελεσματικό assist hook. Διατίθεται  από την εταιρεία Αφοί Κασάμπαλη τηλ 231075500 σε συσκευασία των 20 μέτρων με διαμέτρους 0,910mm και αντοχή 150lbs και 1,050mm και αντοχή 200lbs.

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΑΓΚΙΣΤΡΙΑ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ VARIVAS



Η σειρά των αγκιστριών Seriola της Varivas  που αντιπροσωπεύεται στην χώρα μας από την εταιρεία Αφοί Κασάμπαλη τηλ: 2310755000, απευθύνεται στους λάτρεις του ψαρέματος με ζωντανό, οι οποίοι κυνηγούν μεγάλα θηράματα. Το ikstyle είναι κατασκευασμένο από κράμα τιτανίου, γεγονός που το κάνει ιδιαίτερα ελαφρύ και ισχυρό. Το πολύ αιχμηρό ίσιο αρπάδι του είναι προϊόν χημικής επεξεργασίας. Διατίθεται σε συσκευασία των τριών τεμαχίων και σε νούμερα 5/0, 6/0 και 8/0.